Door corona werd het traject met Koor&Stem, onderdeel van PianoDays 2020, in enkele lagere scholen uitgesteld. 3 scholen uit Grimbergen, Meise en Vilvoorde waren zeer enthousiast en verschoven de workshops naar het voorjaar van 2021. Na de paasvakantie gingen de workshops van start!

Koor&Stem stapt naar kwetsbare lagere scholen met een mix van culturen in de regio. De kinderen van de tweede & derde graad krijgen een divers en rijk repertoire van liedjes aangeleerd, ze leren openstaan voor muziek uit andere tijden en culturen en leren samenwerken aan een project. Centraal staat het lied Wau bulan, een volkslied uit Maleisië over een vlieger die als hij hoog in de lucht vliegt de vorm van een halve maan heeft.

Eind mei wordt hun harde werk vereeuwigd in een video die per school apart wordt opgenomen, zodat ook (groot)ouders, broers en zussen kunnen meegenieten van het resultaat.

Bekijk hier alvast de reportage die RINGtv maakte in de school in Meise.
Bekijk hier de reportage die ze maakten in Vilvoorde.

Partners: Koor & Stem, GBS De Negensprong (Grimbergen), GBS Rode (Meise), SBS De Puzzel (Vilvoorde), Cc Strombeek, GC de Muze van Meise, cc Het Bolwerk, RINGtv, Cultuur Noordrand

Koor & Stem logo

Met de steun van de Vlaamse Overheid