Door corona werd het traject met Koor&Stem, onderdeel van PianoDays 2020, in enkele lagere scholen uitgesteld. 3 scholen uit Grimbergen, Meise en Vilvoorde waren zeer enthousiast en verschoven de workshops naar het voorjaar van 2021. Na de paasvakantie gingen de workshops van start.

Koor&Stem stapte naar kwetsbare lagere scholen met een mix van culturen in de regio. De kinderen van de tweede & derde graad kregen een divers en rijk repertoire van liedjes aangeleerd, ze leerden openstaan voor muziek uit andere tijden en culturen en leerden samenwerken aan een project. Centraal stond het lied Wau bulan, een volkslied uit Maleisië over een vlieger die als hij hoog in de lucht vliegt de vorm van een halve maan heeft.

Hun harde werk werd vereeuwigd in drie leuke videoclips, eentje per school, zodat ook (groot)ouders, broers en zussen kunnen meegenieten van het resultaat.

Bekijk de videoclip van GBS De Negensprong (Grimbergen)
Bekijk de videoclip van GBS Sint-Brixius-Rode (Meise)
Bekijk de videoclip van SBS De Puzzel (Vilvoorde)

Bekijk de reportage die RINGtv maakte in Meise.
Bekijk de reportage die RINGtv maakte in Vilvoorde.

Partners: Koor & Stem, GBS De Negensprong (Grimbergen), GBS Rode (Meise), SBS De Puzzel (Vilvoorde), Cc Strombeek, GC de Muze van Meise, cc Het Bolwerk, RINGtv, Cultuur Noordrand

Koor & Stem logo

Met de steun van de Vlaamse Overheid