Corona zet al een tijdje de wereld op zijn kop, maar creëert eveneens ruimte voor reflectie, experiment en creativiteit. We worden uitgedaagd de schouwburg te verlaten en nieuwe vormen van cultuurbeleving te verkennen. 

Wij zetten enkele initiatieven uit onze regio in de kijker. 

 

  • Van 19 mei tot 6 juni kan je in Asse gezellig picknicken in het park tijdens het familiefestival Waalborria. In de speciale Waalborriabox zitten spelimpulsen, materialen om te knutselen in thema, het verhaal van de waalborriussen en benodigdheden voor een leuk zoekspelletje met het gezin.

 

  • Cc Strombeek bouwt zijn koer om tot een culturele buitenspeelplaats onder de naam KOER1853. Van juni tot september brengt het zomerpodium muziek, dans, theater en film op een veilige manier tot bij het publiek.

 

  • In Kapelle-op-den-Bos kan men de theaterwandeling De Vos in het Bos volgen. Deze wandeling voor het gezin leidt je langs 6 QR-codes die je toegang verlenen tot de verschillende fragmenten van het verhaal.

 

  • In Machelen beleefden de bewoners van het woonzorgcentrum op 1 april een culturele avond dankzij een livestream aangeboden via Cultuurconnect.

 

  • Op het YouTube-kanaal van GC de Muze van Meise kon je de afgelopen maanden verschillende zondagen genieten van een livestream concert in je eigen woonkamer. Leuke bonus: je kan de afgelopen concerten nog steeds herbekijken!

 

  • Tijdens de maand april transformeert Opwijk zich tot Stripdorp. Met een wandelzoektocht, een tentoonstelling, een kleur- en tekenwedstrijd, auteurslezingen en verschillende online workshops staat het dorp de hele maand in het teken van strips.

 

  • In oktober organiseerde Steenokkerzeel 4 vrijdagen een optreden van een stand-up comedian in openlucht. Met een mobiel podium konden ze zich gemakkelijk opstellen in een tuin of op een speelplaats van een school. Het publiek kon zich inschrijven per bubbel en deze kregen elk een bubbelnummer.

 

  • Via Radio Moetoen in Vilvoorde werd eind maart het luisterspel Radi’O Zoutloos van Studio ORKA uitgezonden. Luisteraars van alle leeftijden konden zes dagen lang meegenieten van de afleveringen.

 

  • Wemmelse toneelkring De Pieterman brengt op 1 mei zelfgeschreven kortverhalen in openlucht onder de titel Buiten-sporig. In kleine bubbels kan men de verschillende verhalen één voor één beluisteren. (Dit event wordt uitgesteld)

 

  • In het weekend van 26 t.e.m. 28 maart gaf CC De Factorij mensen uit Zaventem de kans om elkaar een voordeurvoorstelling cadeau te doen. De indrukken werden gecapteerd in een hartverwarmende video.