Hoe zorg je ervoor dat jouw erfgoedvereniging toekomstbestendig blijft? Hoe kan je vrijwilligers vinden en blijven motiveren, ook in deze veranderende maatschappij? In dit gratis tweedelig webinar kijken we naar de noden van de vrijwilliger, en wat jij concreet kan doen om ze bij jouw werking te betrekken. Deze vorming bestaat uit twee delen:

DEEL 1 – DE VISIE

Wat maakt dat mensen zich willen engageren als erfgoedvrijwilliger en wat zijn daar de do’s en don’ts bij? Hoe kan je in onze flexibele maatschappij nieuwe mensen hechten aan je organisatie? Hoe krijgen ze zin om zich met jouw organisatie te verbinden? Hoe kan je tegemoetkomen aan de noden van de vrijwilligers? Hoe kan je ervoor zorgen dat mensen vanuit zichzelf gemotiveerd zijn? En klopt het dat het vandaag makkelijker is om twintig vrijwilligers te vinden die elk een stukje bijdragen dan één vrijwilliger te vinden die dat alles overkoepelt?

DEEL 2 – DE PRAKTIJKVERTALING

Aan de hand van twee voorbeelden die een doorstart maakten, Soennes & Swaerders uit Zutendaal en de Zoekdag van Metaalstrijd, worden tips meegegeven. Wat kunnen we concreet anders doen? Op welke manieren kan je mensen engageren en wat vraag je best aan wie? Hoe laat je engagement en betrokkenheid groeien? Hoe vind je ook trekkers voor je vereniging? En welke structuren zijn hiervoor nodig? Veel mensen uit jongere generaties hebben wel zin in engagement, maar niet in de structuren van vroeger.

Naar tweedelig webinar