Op zaterdag 27 augustus vond een nieuwe editie plaats van Poëzie in de Oude Pastorie. Van 2015 tot 2019 ging het jaarlijkse poëziefestival door in tuinen van de pastorie van Sint-Pieters-Rode, een deelgemeente van Holsbeek. De editie 2020 moest omwille van coronamaatregelen helaas geannuleerd worden en vanaf 2021 werd voor een nieuwe locatie gekozen: GC de Oude Pastorie in Kapelle-op-den-Bos.

Publiek PidOP

Het gemeenschapscentrum werd voor deze editie opnieuw omgetoverd tot gezellige ontmoetingsplek waar bekende dichters, aanstormend talent, lokale schrijvers en internationale auteurs het podium delen. Op het programma stonden o.a. Tom Lanoye, Mustafa Kör, Hilde Pinnoo, Ann Van Dessel en Esohe Weyden. Tijdens de pauzes kon je genieten van een muzikaal intermezzo terwijl je door de boeken van de Oxfam Bookshop neusde, een drankje haalde bij de pastoriebar of je honger stilde met de heerlijke plantaardige snacks van de Fretmobiel.

Fretmobiel en Oxfam bookshop PidOP

 

Programmator van het festival is Akim A.J. Willems, een Belgische, Nederlandstalige dichter/schrijver, beeldend kunstenaar, poëziepromotor en bibliofiel. Hij groeide op in Turnhout en woont in Sint-Pieters-Rode. Hij verhuisde niet mee met het festival naar Kapelle-op-den-Bos, maar is wel nog steeds de bezieler ervan. Dankzij hem staat er telkens een gevarieerd en internationaal gamma aan dichters op het programma en krijgen laureaten van de Poëzieprijs Cultuursmakers Holsbeek ook een plekje op het podium.

Alara Adilow PidOP

Akims woorden dobberden tussen de zwanen op het water van de Oude Pastorie:

alles is mogelijk
in poëzie
woorden in water
die
water in woorden
veranderen
bijvoorbeeld

Op de hoogte blijven van volgende edities? Volg de Facebookpagina