Er zijn zo van die projecten die ons enthousiasme extra aanwakkeren. De recente lancering van de nieuwe website Kinderstreken door de collega’s van Cultuurregio Zender is daar zeker één van! Op de centrale website bundelt men het film- en theateraanbod in de regio tussen Zenne en Dender voor het jonge publiek.

  • Het versterkt de samenwerking tussen podiumhuizen en de regiowerking.
  • Gezamenlijke promotie van cultuur gecombineerd met gezamenlijke ticketverkoop, het wordt eenvoudiger met de gedeelde ticketingoplossing Digitaal Podium.
  • Het gebruiksgemak van cultuurliefhebbers verhogen, en zeker dat van ouders, motiveert!
  • Mooi teamwerk tussen regio ZENDER en de huizen Westrand Dilbeek, ‘t Vondel Halle, De Ploter Ternat, De Meent Beersel, Liedekerke, Roosdaal, Herne, de Moelie en de Boesdaalhoeve, Coloma Sint-Pieters-Leeuw.

KINDERSTREKEN laat élk kind in regio ZENDER proeven van cultuur aan de hand van een kwalitatief, veelzijdig en laagdrempelig aanbod door een brede waaier van familietheater- en film te organiseren. Van talige tot woordloze voorstellingen, van kleine cultuurprikkels voor baby’s tot swingende voorstellingen voor 12-jarigen, van concert tot theaterstuk, … De diversiteit is groot. Bovendien besteedt KINDERSTREKEN extra aandacht aan omkadering bij activiteiten. Zo wordt het publiek gestimuleerd tot een actieve cultuurbeleving. Een theaterbezoek mag (moét!) immers méér zijn dan enkel en voorstelling.

KINDERSTREKEN steunt op een gezamenlijke communicatie met een huisstijl op maat van kinderen en jongeren via haar website en halfjaarlijkse folder. Op die manier bereiken ze ook kleinere gemeenten, zonder eigen cultuurhuis, zodat ook zij een aanbod kunnen bieden aan hun familiepubliek.

KINDERSTREKEN = film- en theateraanbod voor jong publiek in eigen streek.

 

Naar de website