Van maandag 8 t.e.m. 14 februari was het de Week van de Belgische Muziek. In onze regio kwamen enkele leuke initiatieven naar boven.

CC De Factorij stelde een Belgische afspeellijst samen die elke dag van 10:00 tot 17:00 te horen was in en rond het gebouw van het CC. Daarnaast moedigde ze iedereen aan een ode te brengen aan muziek van eigen kweek door een eigen versie van een Belgisch nummer te brengen. Ook de leerlingen van de Kunstacademie van Zaventem namen deel aan dit leuke initiatief. Beluister hier hun versie van J’aime La Vie.

Onder het motto ‘Assese muzikanten laten zich horen’ speelden diverse muzikanten uit Asse en de leerlingen van de jazz-pop-rock afdeling van Kunstenacademie August De Boeck hun favoriete nummers uit het Belgische songbook.

Cc Strombeek organiseerde een bescheiden expo rond haar residenties. De hele week kon je in de exporuimte een kortfilm van Arno Facq en een selectie foto’s van Sophie Nuytten bekijken. Het publiek kreeg zo een bijzondere inkijk in de residenties.

Kapelle-op-den-Bos plande op maandag 15 februari in samenwerking met Bells Lab open raam-concerten voor de twee woonzorgcentra in de gemeente. Met een mobiele beiaard toert Bells Lab langs verschillende woonzorgcentra in het Vlaamse land om er coronaproof concerten te geven. Voor de Week van de Belgische Muziek werd een geheel Belgisch repertoire voorzien.  In Kapelle-op-den-Bos wordt hun ode aan de Belgische muziek helaas nog even uitgesteld wegens ziekte van de zangeres. Hier is alvast een voorsmaakje.