Het eerste bier dat bij Mort Subite werd gebrouwen, dateert van 1686, en er zouden nog vele jaren volgen.
De Zennevallei, op een stevige steenworp van de hoofdstad, is de enige plek waar lambic bieren kunnen worden gebrouwen. Enkel daar hangen de wilde gisten in de lucht die verantwoordelijk zijn voor één van de oudste en uniekste biersoorten ter wereld. Tijdens het brouwproces wordt geen gist toegevoegd. Het bier wordt gewoon blootgesteld aan de lucht en de gisten doen er hun ding mee.
Onze meesterbrouwer Bruno Reinders laat de natuur natuurlijk niet zomaar ongecontroleerd haar gang gaan. Al dertig jaar toomt hij de wilde gisten in, zodat ze precies doen wat hij van ze verwacht. Hij is niet voor niets het creatieve brein achter de Mort Subite bieren.
We bieden met Mort Subite heel bijzondere speciaal bieren, maar we maken er ook een erezaak van om ze voor iedereen toegankelijk te houden. Daarom heeft elke Mort Subite een eigen persoonlijkheid, maar toch die herkenbare Mort Subite toets: fruitig, verfrissend zurig en zacht bitter.
verwante domeinen > toerisme