Inloopcentrum Komma binnen

Komma binnen probeert via een hartverwarmend onthaal een ontmoetingsplaats te bieden voor mensen die zin hebben in een gezellige babbel of in een vrijblijvende deelname aan één van onze activiteiten.

Sociale Kruidenier Idem Dito

De sociale kruidenier biedt een kwaliteitsvol en waardig alternatief voor noodhulp: een winkelpunt met kwaliteitsvolle producten aan een lage prijs, waarbij je zélf je basisproducten kan kiezen en betalen. Momenteel vind je er de noodzakelijke voedingsproducten, maar ook verzorgings -en huishoudproducten.

In solidariteit

De sociale kruidenier maakt op een solidaire manier duurzame voeding toegankelijk voor iedereen die dat nodig heeft. Dit kan door een breed partnerschap aan te gaan met lokale producenten, milieuorganisaties, sociale organisaties, beleidsmakers en sympathisanten waarbij solidariteit en herverdeling centraal staat.

Voor wie?

Er wordt gekeken naar je financiële situatie. Hiervoor maak je een afspraak met een hulpverlener. Wanneer blijkt dat je minder dan € 8 per dag per gezinslid overhoudt om eten te kopen, dan krijg je toegang tot de sociale winkel. Het bestedingsbedrag is € 11 voor 1 of 2 personen, € 22 voor een gezin van 3 of 4 personen en € 38 vanaf 5 personen. Toegang krijg je voor 6 maand. Na die 6 maanden kan het met nog eens 6 maanden verlengd worden, maar wordt je financiële situatie eerst nog eens bekeken.

Dit aanbod is alleen geldig voor inwoners van Vilvoorde, Machelen, Steenokkerzeel, Grimbergen, Meise, Kapelle-op-den-Bos.

cultuur > sociaal-cultureel, verwante domeinen > welzijn