Sinds 2 mei 2024 is UiTPAS Noordrand niet alleen in Asse maar nu ook in Grimbergen, Londerzeel, Machelen, Meise en Vilvoorde operationeel. Wat betekent dit concreet? Je kan enerzijds in die gemeenten je UiTPAS kopen en onmiddellijk een leuk welkomstgeschenk ontvangen. Anderzijds kan je in elk van deze gemeenten bij deelname aan vrijetijdsactiviteiten punten sparen die je dan later kan omruilen naar geschenken die je zelf kiest uit een lijstje. 2 vliegen in 1 klap dus: Je wordt zowaar beloond voor je deelname aan ontspannende vrijetijdsactiviteiten.

Waar staan we 1 maand na de lancering? Enkele feiten en cijfers …

  • Gezamenlijk verkochten de 6 deelnemende gemeenten al meer dan 500 passen sinds de lancering.
  • Welke doelgroepen schaften in deze startronde het vlotst een UiTPAS Noordrand aan? De verkoop kende een spectaculaire start voor kinderen tot 12 jaar, gevolgd door de 65+-categorie op een tweede plaats. De jonge veertigers vervolledigen de top 3.
  • De meeste pashouders spaarden in deze beginfase van UiTPAS Noordrand vooral in bibliotheken en CC’s.
  • Er werden hier en daar zelfs al punten omgewisseld tegen enkele kleinere voordelen zoals gadgets of een gratis drankje. Pashouders vinden duidelijk gemakkelijk hun weg in de UiTPAS-werking. Wie nog geen punten heeft omgeruild, is ongetwijfeld aan het verder sparen voor grotere/waardevolle voordelen.
  • Ook het deeltijds kunstonderwijs (DKO) uit de deelnemende gemeenten werkt met UiTPAS voor haar inschrijvingen die in mei/juni starten. Alle leerlingen die regulier de lessen volgen ontvangen hiervoor punten. Leerlingen met een UiTPAS aan kortingstarief kunnen inschrijven aan een extra voordelig tarief.
  • Enkele privé-organisatoren en verenigingen namen zelf al contact op met de vraag naar informatie om op termijn te kunnen toetreden tot UiTPAS Noordrand.

Naar uitpasnoordrand.be