OP/TIL (Steunpunt Bovenlokale cultuur) omarmde de wereld van welzijn en cultuur voor haar recente publicatie De kracht van zacht. De publicatie biedt enkele inspirerende opinies, interviews en inzichten van het afgelopen werkjaar rond de vraag ‘Wat als cultuur en welzijn werk maken van een meer zorgzame maatschappij?’.

Elk jaar verkent OP/TIL een andere sector. In 2022 werden de werelden van welzijn en cultuur samengebracht. Hoe kan cultuur ons welzijn verbeteren? Hoe kunnen welzijnsorganisaties de cultuursector opwaarderen? En hoe werken we samen aan een betere wereld? Het resultaat van deze verkenning werd verwerkt in “De kracht van zacht”.

Waarom deze publicatie, OP/TIL?
Zodat je weet dat het kan. Zodat je leest hoe het kan. Zodat je durft en die stap zet. Zodat je nog meer inzet op de kracht van zacht. Wij willen de schop onder de kont zijn.

Want impact en verandering, dat zit niet in die hokjes. Wel in de verbinding. Van cultuur en welzijn, bijvoorbeeld. Cultuur kan zuurstof zijn. Cultuur kan iemand een plek in de samenleving geven.

Bekijk de publicatie