pARTkoer, het kunsteducatief project voor basisscholen in de Noordrand, gaat binnenkort alweer haar derde – en voor het lopende dossier ook het laatste – schooljaar in.

De gemeenten Machelen, Steenokkerzeel en Kapelle-op-den-Bos grijpen dan ook nog de kans om de leerlingen van een heel aantal scholen een schooljaar lang onder te dompelen in een cultuurbad. Hiermee is pARTkoer volgend schooljaar een gekende formule in basisscholen van wel 10 Noordrandgemeenten: Asse, Grimbergen, Meise, Vilvoorde, Wemmel, Zaventem, Opwijk, Machelen, Steenokkerzeel en Kapelle-op-den-Bos. Niet slecht, toch?!

Daarnaast organiseert de werkgroep pARTkoer 2 inspiratie- en verwendagen in de regio (19/10/’24 in Asse en 29/03/’25 in Vilvoorde) waarin professionals leerkrachten handvaten aanreiken om in en buiten de klas ook in de volgende jaren verder creatief en cultuureducatief aan de slag te gaan. Deze zomer wordt het programma volledig op punt gezet. Het worden alvast boeiende dagen. Vragen over of interesse voor deze studiedagen? Mail naar maaike.detroch@cultuurnoordrand.be.