Op 20 mei 2023 deed bibliotheek Vilvoorde voor het eerst mee met Boekstart-dag. Deze dag die helemaal in het teken stond van de allerjongsten (0-3 jaar) was alvast een succes. Er werden daaropvolgend nu al meer baby- en peuterboekjes ontleend.

Wist je trouwens dat … Bibliotheek Vilvoorde samenwerkt met woon-, dag- en begeleidingscentrum voor personen met een verstandelijke beperking Homevil te Vilvoorde om de kaften van de teruggebrachte boeken te ontsmetten? De allerkleinsten steken die boekjes geregeld in hun mond. Dankzij de mensen van Homevil worden de boekjes nadien weer “spik en span” in de rekken gepresenteerd. Dit is bovendien een passende dagactiviteit voor de bewoners en bezoekers van het centrum. Win-win dus.

Boekstart?

Boekstart wil ouders samen met hun baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open. (Bron: Boekstart.be)

Op Boekstart-dag kan je als mama en/of papa met je kleintje de collectie van de bibliotheek ontdekken, samen in boekjes kijken, voorlezen en deelnemen aan allerlei gratis activiteiten in en rond jouw bib.

Verschillende bibliotheken uit regio Noordrand doen mee aan Boekstart-dag. Zo zetten we samen onze schouders onder meer leesplezier, ook voor de allerkleinsten!

Lees meer over Boekstart

Lees meer over het programma van Boekstart-dag 2023 te Vilvoorde