De resultaten zijn binnen!

De bibliotheken en cultuur- en gemeenschapscentra hebben hun persoonlijk rapport van het Grootschalig Publieksonderzoek ontvangen. Wij kregen op onze beurt een rapport van de extra vragen die we als regio toevoegden aan de bevragingen. We gaan aan de slag met de resultaten en leggen onze bevindingen voor op de regiovergaderingen met bibliotheken (22/09) en cultuurhuizen (14/09).

Ook de rapporten van onze extra enquêtes voor jongeren en anderstaligen zijn binnen. De bevraging voor anderstaligen werd ingevuld door cursisten van Ligo Halle-Vilvoorde en CVO Semper. De jeugdbevraging werd verspreid via de middelbare scholen uit onze regio en werd ingevuld door iets meer dan 2000 leerlingen. Fijn om zoveel jonge stemmen te mogen verwerken! Een aantal respondenten liet weten graag verder mee na te denken over de werking van de bibliotheek en het cultuurhuis in hun gemeente. Momenteel bekijken we met de teamcoaches en jeugdwerkers hoe we dit aanpakken. De resultaten worden eveneens besproken in de werkgroepen, die we in het najaar opnieuw samenbrengen voor een overleg.

Twee scholen staken een extra tandje bij voor onze jeugdbevraging en leverden het grootste aantal ingevulde enquêtes in. Als beloning biedt Cultuur Noordrand hen een feestelijke opening van het nieuwe schooljaar aan met een DJ-set. Op 1 en 2 september bouwt het DJ-duo Squad96 een feestje op de speelplaats van KOBOS Secundair en Virgo Secundair Londerzeel.