Op dinsdag 18 juni organiseerden we de workshop “Hoe maak je verhalende video’s?” voor communicatiemedewerkers van de cultuurhuizen uit onze regio. De workshop werd gegeven door Frédéric Busscher, marketingconsultant bij Cultuurloket, die ons een introductie gaf in de wereld van korte krachtige video’s waarmee je online je verhaal kan vertellen. Of je nu TikTok, Instagram, Facebook of enkel een nieuwsbrief gebruikt als medium, video heeft altijd een impact op je communicatiestrategie. De drempel om (meer) met video aan te slag te gaan werkte hij in deze workshop weg.

Een workshop over het maken van korte verhalende video’s? Dat vraagt een illustratie!  Hier vind je ons try-out sfeerfilmpje.

 

Op vrijdag 18 oktober (11-13u) organiseren we deze workshop opnieuw, ditmaal voor andere medewerkers uit ons netwerk. Wil jij er graag bij zijn? Stuur een mailtje naar judith.granville@cultuurnoordrand.be om je in te schrijven.

WORKSHOP : hoe maak je verhalende video’s?

Korte video’s zijn tegenwoordig razend populair op platforms zoals Instagram Reels, TikTok en zelfs YouTube, waar ze bekend staan als Shorts. Maar hoe creëer je nu precies zo’n korte video en hoe maak je er effectief gebruik van? 

In deze introductie leer je alles over het maken van korte video’s: van het bedenken van de juiste onderwerpen tot het filmen, bewerken en publiceren ervan!

Overtuigd van de kracht van video? Dan is het tijd om de handen vuil te maken. We laten je vooraf beelden schieten en gaan samen aan de slag om op een creatieve en effectieve manier het verhaal van je organisatie te vertellen.