Dit jaar wordt een nieuw grootschalig publieksonderzoek georganiseerd voor alle Vlaamse cultuur- en gemeenschapscentra en bibliotheken. Deelnemende centra en bibliotheken krijgen via deze bevraging o.a. inzicht in het profiel en de beleving van hun bezoekers. Cultuur Noordrand neemt als cultuurregio deel aan het onderzoek.

Het onderzoek bestaat uit twee luiken: een lokaal impactonderzoek over corona  in 2021 (waar ook enkele cultuurhuizen uit onze regio vrijblijvend aan deelnamen) en een grootschalig publieksonderzoek (voorjaar 2022). De vragenlijst werd aangepast op maat van iedere bibliotheek en elk cultuurhuis.

Als cultuurregio kunnen we een extra dimensie toevoegen, waar we ook gebruik van maken. In overleg met onze stakeholders en het onderzoeksbureau maakt Cultuur Noordrand werk van een bevraging op maat van anderstaligen en jongeren.

Alle info over het grootschalig publieksonderzoek vind je hier.

Naast de algemene vragenlijsten stelde Cultuur Noordrand met de hulp van een kleine werkgroep twee aparte enquêtes op: één voor jeugd en één voor anderstaligen. De vragenlijsten werden ingekort en aangepast aan het doelpubliek. De vragenlijst voor jeugd werd verspreid via de middelbare scholen. De vragenlijst voor anderstaligen werd verspreid via het CVO en de Ligo’s in de regio.

Deelnemers regio Cultuur Noordrand 

Bibliotheken: Asse, Grimbergen, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel en Zaventem.

Cultuur- en Gemeenschapscentra: CC Asse, Cc Strombeek, GC de oude pastorie, GC ’t Kwadrant, GC de Muze van Meise, GC Hof Ten Hemelrijk, GC De Corren, CC De Factorij

Partners

CVO Semper, Ligo Halle-Vilvoorde, Secundaire Scholen  Asse, Opwijk, Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos, Wemmel, Grimbergen, Merchtem en Vilvoorde.

In samenwerking met cult!, Universiteit Antwerpen, OP/TIL en LMR