De Trefdag van Cultuur Noordrand die gepland was eind november 2021 kon helaas niet doorgaan. We willen de beloofde content echter niet verloren laten gaan. Daarom organiseren we verschillende Webinars waarbij de gastsprekers hun inspiratiesessie digitaal kunnen delen.

 

Atelier in Beeld

Op 17 januari vond de eerste Webinar plaats rond Atelier in Beeld. Els Buffel en Magalie Lagae van Kunstwerkt kwamen dit project toelichten.

 

Vindplaatsgericht werken voor jongeren (Uprising)

Op 16 februari (10-12u) vindt de Webinar plaats rond Uprising. Jeroen Matthys en Stefaan Fabri komen dit project toelichten.

Uprising is een jongerencultuurlogo opgericht in Vilvoorde. Uprising wil jongeren doen proeven, ontdekken en laten experimenteren. Tegelijkertijd wil de stad deze acties in samenwerking met jongeren uitwerken: hen niet enkel kansen bieden om iets nieuws te ontdekken, maar ook om zelf iets nieuws te creëren. Samen met Jeroen en Stefaan bekijken we hoe we dit project bovenlokaal kunnen opschalen.

Download de presentatie

 

Een mobiel cultuurhuis, wat kan dat zijn? (Uitwijken)

Op 9 maart (14-16) vindt de Webinar plaats rond Uitwijken. Marec Zeghers (Brugge Plus vzw).

Uitwijken is een mobiel cultuurhuis dat naar de wijken trekt. Daar brengen ze een divers cultuuraanbod dicht bij de bewoners. De openbare ruimte is hun speelveld en hun doelgroep is zeer ruim: in hun cultuurhuis is iedereen thuis. Uitwijken wil ook mensen bereiken die niet of weinig vertrouwd zijn met het reguliere cultuuraanbod. 

Download de presentatie