Een geslaagde theaterbeleving begint voordat de lichten uitgaan in de zaal en blijft nog nazinderen lang nadat het applaus is weggestorven.

Als leerlingen voorbereid naar een voorstelling komen, zorgt dit voor een intensere theaterbeleving. Dit is de opzet van Spa Bruis+, een project van zes cultuurcentra uit regio noordrand (CC Asse, GC De Zandloper Wemmel, CC Strombeek Grimbergen, GC de Muze van Meise, CC Het Bolwerk Vilvoorde en CC De Factorij Zaventem).

Spa Bruis+ brengt een volledig uitgewerkte ‘prikkeldoos’ naar de scholen. De inhoud hiervan wordt telkens volledig op maat van de voorstelling uitgewerkt. Een klasgesprek, een knutselactiviteit, een actief spel, … Er wordt steeds gezocht naar een attractieve en speelse manier om de leerlingen op een fijne manier goesting te laten krijgen in de voorstelling. Voor de uitdiepende workshop, die kort na de schoolvoorstelling plaatsvindt, wordt beroep gedaan op professionele workshopgevers. Deze workshops zorgen voor een concretere uitdieping van de thematiek of de disciplines in de voorstelling. Door de combinatie van deze 3 elementen (prikkelmoment, eigenlijke voorstelling en uitdiepende workshop) worden de leerlingen ondergedompeld in een leerrijk, maar ook heel plezant cultuurbad.

Er werd een vervolgtraject uitgewerkt aangepast aan de uitdagingen van Cultuur Noordrand, genaamd pARTkoer.

Meer weten? Neem contact op met evi.vanhumbeeck@ccstrombeek.be 

Projectgroep: Evi Van Humbeeck (Cc Strombeek), Stienus Keersmaekers (CC De Factorij, Zaventem), Tine Maenhout (GC de Muze van Meise), Elke Van Neyghem (CC Het Bolwerk, Vilvoorde), Eef Vermaelen (GC de Zandloper, Wemmel), Elke De Decker (CC Asse)